Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Bezuinigingen FloraHolland treffen personeel

RIJNSBURG - FloraHolland moet voor 10,5 miljoen bezuinigen, zo is te lezen in het bedrijfsmagazine FloraHolland Netwerk. De verschillende vestigingen proberen geld te besparen door onder meer het “temporiseren van onderhoudsinvesteringen en het snijden in de externe advieskosten”.

Dirk Hogervorst, vestigingsmanager in Rijnsburg laat weten: “We hebben vrijwel alle investeringen geschrapt. Wel gaat de vernieuwing van de afmijnzaal door. Een jaartje zonder investeringen overleven we wel. Een jaartje bezuinigen op onderhoud en schoonmaken ook. Met de loonkosten ligt het anders: er moeten mensen weg met wie we een jaar hebben samengewerkt. Dat heeft veel impact.”

FloraHolland harmoniseert sinds 1 mei ook haar secundaire arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers, zo is verder te lezen. “Hoewel dit allereerst een harmonisatie is, houden de maatregelen ook verband met de bezuinigingen als gevolg van de tegenvallende omzet.” Tot nog toe vierden de medewerkers jaarlijks of tweejaarlijks een personeelsfeest, maar voortaan bepaald de directie hoe vaak dit gebeurt. In 2009 vinden er geen personeelsfeesten plaats. Jaarlijks werd er een bedrag per medewerker gebudgetteerd voor een afdelingsuitje, maar voor dit jaar is hier geen budget voor beschikbaar. De viering van het feit dat iemand 12,5 jaar bij FloraHolland werkt, vervalt per 1 juni. Medewerkers die 25 jaar en 40 jaar bij FloraHolland werken, krijgen nog wel een maandloon netto + een bedrag voor persoonlijke viering.
Tot nog toe ontvingen de werknemers voor hun verjaardag 25 euro bruto uitgekeerd bij het salaris, maar ook hiervoor is dit jaar geen budget beschikbaar. Een geboorte of een huwelijk? Tot voor kort ontvingen de medewerkers een plant of bloemstuk, maar deze gestes worden in 2009 niet gegeven. Met de aanpassingen bespaart FloraHolland circa 500.000 euro.