Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Onduidelijkheid financiën

LISSE – ‘Wat zijn de mogelijke consequenties van de weigering van Katwijk om te participeren in de regionale brandweer?’ Dit wilden fractievoorzitters Benno Kooij (CDA) en Cees Verburg (D66) weten van het college van burgemeester en wethouders tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op woensdag 6 mei.
Burgemeester Corrie Langelaar liet weten: ‘Behalve Katwijk doen de andere gemeenten mee met de regionale brandweer. Alleen Oegstgeest heeft nog geen beslissing genomen. Of de weigering van Katwijk gevolgen heeft voor de toegezegde rijksbijdrage, daar kan ik nog niets definitiefs over zeggen. Zover mijn informatie gaat, was in het voortraject al duidelijk dat Katwijk zeer waarschijnlijk niet in zou stemmen met de regionale brandweer. Maar het gros van de gemeenten neemt deel, dus dat zal de regionalisering niet in gevaar brengen.’