Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2009

‘Twaalf koopzondagen zijn voldoende’

LISSE – ‘Het lijkt mij vooralsnog voldoende om in Lisse twaalf koopzondagen te hebben.’ Ilonka Bodt, de gemeentelijke bedrijfscontactfunctionaris, laat op persoonlijke titel weten dat ze een keer per maand een koopzondag voldoende vindt.
Bodt: ‘In feite zijn koopzondagen een verschijnsel waar de consument om vraagt en is het niet aan de gemeente om deze op te leggen. Je vraagt je af of er wel op zo’n koopzondag wel voldoende rendement is voor de kleine ondernemingen, maar in bepaalde plaatsen zie ik dat er bij supermarkten best druk gebruik van wordt gemaakt. Vooralsnog lijkt mij voor Lisse voldoende dat we hier de door de regering aangegeven twaalf koopzondagen houden. De winkels kunnen dan vanaf 12:00 uur open, in verband met de kerkgangers.’