Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 mei 2009

Nieuw theaterprogramma keerpunt in bestaan Onderdak en Trefpunt

SASSENHEIM – Het gezamenlijke theaterprogramma van theater ’t Onderdak (Sassenheim) en Het Trefpunt (Warmond) werd vrijdag 15 mei gepresenteerd. Scheidend bestuurslid en huidig programmeur Ben Jansen van ’t Onderdak ontving uit handen van de wethouders Gerrit van der Meer en Henriëtte Wilbrink het allereerste exemplaar.

Ook dit jaar kunnen de mecenassen genieten van de vele tientallen optredens op het gebied van toneel, muziek en cabaret. Zo treden bekende namen van Purper, Linda van Dijck en Victor Löw op in Sassenheim, terwijl Warmond onder meer Sjaak Bral en Margriet Eshuijs verwelkomt.

De voorzitter van Stichting S.C.C. ’t Onderdak, Ineke van Steensel, is zeer te spreken over alles wat er het komende seizoen te zien en te horen is. “Het afgelopen jaar hadden we wat experimentelere stukken van jonge en beginnende artiesten. Nu treden er ook meer bekendere namen op als Mathilde Santing en de Amazing Stroopwafels.”

Maar ook liefhebbers van Pater Moeskroen, Adje, The Amazing Stroopwafels en Ellen Dikker kunnen maar vast beter een kaartje reserveren. Van Steensel kijkt nog even terug op het afgelopen jaar: “We hadden een gemiddelde stoelbezetting van 80% en dat is heel hoog voor een theater. Er is een trend dat het aantal abonnementen afneemt, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de toename van het aantal reserveringen.”

Ze vervolgt: “Wat de toekomst betreft, blijven we doorgaan met het vullen van het theater. Onze grootste wens is dat we hier een telescopische tribune krijgen, dus een tribune die je ook weg kunt halen zodat iedereen goed zicht op het toneel heeft. Daarnaast willen we het theater opvallender maken aan de buitenkant. Dit willen we bereiken met aanlichting, bijvoorbeeld met het gebruik van heel subtiele kleuren in de dakgoot en het plaatsen van banners. Op die manier willen we het gebouw prominenter uit laten komen, maar wel zodat het blijft passen in de omgeving.”