Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

Assendelft ontdekt zuipkeet in Keukenhofbos

LISSE – ‘Laten we eerst maar eens kijken of er überhaupt wel zuipketen zijn in Lisse, voordat we er regelgeving voor gaan bedenken.’ Deze kritische opmerking van gemeenteraadslid Levien de Braal (D66) op een voorstel van gemeenteraadslid Joke Vermeulen (CDA) werd door fractievoorzitter Jos Assendelft (Nieuw Lisse) ter harte genomen. Hij ging zelf op onderzoek uit.

Vermeulen maakte zich tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 mei zorgen over het fenomeen ‘Zuipketen’, waarbij de jeugd zich alvast indronk voordat ze de horeca gingen bezoeken. Volgens De Braal zou het zo’n vaart niet noodzakelijkerwijs lopen in Lisse. In het Pinksterweekend ging Assendelft op zoek naar bewijzen van het bestaan van een Zuipkeet. En met resultaat.
Zelf vertelt de fractievoorzitter erover: ‘Bijgaande foto toont de inhoud van mijn tassen na even te hebben “gewinkeld” in het Keukenhofbos. Op de locatie waar ik de flessen heb gevonden, waren ook de resten van een kampvuur te zien. Twee weken geleden had ik net zo een vangst op dezelfde plek. Hiermee is bewezen dat ook onze gemeente zeker één zuipkeet bevat, al is het dan zonder dak. Laat de jeugd van Lisse nu gewaarschuwd zijn, want ik heb het hoofd van politie al over deze drinklocatie ingelicht.’