Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2009

‘Verkeerde beeldvorming door Lijst Verburg’

LISSE – ‘Het is jammer dat het CDA niet meeging met D66 en Nieuw Lisse in de motie om de inwoners te laten meepraten over de fusie.’ Prominent CDA-lid Johan van Zoest uitte deze kritiek op de fractie van zijn partij gedurende de algemene ledenvergadering die dinsdag 26 mei gehouden werd.
Van Zoest: ‘Ik ben een groot voorstander van een denktank, maar als CDA hebben we geen visie voor de toekomst waar het een fusie betreft. De fusie is een belangrijk punt en ik vind het jammer dat de fractie niet de eigen achterban wilde raadplegen.’ Fractievoorzitter Benno Kooij was het hier niet mee eens en gaf de media de schuld: ‘Het is jammer dat het in de beeldvorming overkomt dat D66 en Nieuw Lisse wel de burgers raadplegen. U kent de werkwijze van D66, of eigenlijk moet ik zeggen: de Lijst Verburg. Hij timed perfect met zijn opmerking dat hij de burgers raadpleegt, maar dat is niet de werkelijkheid. Feit is dat de gemeenteraad pas kan oordelen over een fusie op het moment dat het college haar standpunt bepaald. D66 loopt dus voor de muziek uit. Ik wil eerst horen wat de mening van ons bestuur is, dan wil ik overleggen met onze eigen leden en dan gaan we de stemmers raadplegen. Dat gebeurt dus pas in een later stadium.’