Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Extra geld voor stimuleren sociale woningmarkt

LISSE – ‘Zet de bestemmingsreserve Stimuleringsmaatregelen Volkshuisvesting niet alleen in voor startersleningen, maar ook voor andere maatregelen om de sociale woningmarkt te stimuleren.’ Dit voorstel van de coalitiepartijen VVD PvdA, CDA en D66 kreeg unaniem steun van alle partijen tijdens de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 2 juli.
‘Het college kreeg de opdracht om bij de begroting voor 2010 met voorstellen te komen om een bedrag van 700.000 euro in te zetten voor bijdragen in (de aankoopkosten van) starterswoningen, zoals koopgarant maatregelen of maatschappelijk gebonden eigendom. Deze stimuleringsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat de betreffende woningen in principe blijvend tot het sociale danwel goedkope segment gerekend kunnen worden’, zo liet fractievoorzitter Willem Loos weten.