Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

Bouwplannen Liduina afgewezen

WARMOND – Woonstichting Vooruitgang krijgt geen toestemming voor het gedeeltelijk vernieuwen van het hoofdgebouw en het bouwen van zorgunits en huurappartementen. De gemeente weigert de bouwvergunning ten behoeve van het woonzorgcentrum Liduina aan de Herenweg 50 af te geven. Wethouder Leo van der Zon (VVD) maakte dit eerder deze maand bekend aan de Woonstichting Vooruitgang.

In een brief aan de directeur van de Woonstichting, S. Schrader, worden de redenen aangegeven waarom de aanpassingen aan Liduina geen doorgang kunnen vinden. De gemeente schrijft onder meer: “Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende ‘Bestemmingsplan Bebouwde kom. Het plan is namelijk voor een deel gesitueerd op gronden met de bestemming ‘Tuin’, er zijn geen woningen toegestaan binnen de bouwvlakken en de maximale goothoogte van zeven meter wordt met het plan overschreden.”

De brief vervolgt: “Het ingediende plan heeft weinig maatschappelijk draagvlak, gelet op de bezwaren die tijdens de ter inzage legging van dit bestemmingsplan, tegen het planonderdeel Liduina door omwonenden zijn ingediend. Het plan heeft geen politieke draagvlak, omdat de commissie Ruimte van de gemeente Teylingen op 8 april 2009 het standpunt heeft ingenomen om niet in te stemmen met het ingediende bouwplan.”
Vanwege deze redenen hebben burgemeester en wethouders van Teylingen een nieuwe afweging moeten maken en een vergunning voor de vernieuwing wordt geweigerd. 75% van de door Woonstichting Vooruitgang betaalde leges, zijnde 170.000 euro, komen ten gunste van de gemeente. Indien de woonstichting binnen zes maanden na het weigeringsbesluit met een nieuw aangepast plan komt, worden de voor de weigering betaalde leges verrekend met de leges voor de nieuwe aanvraag.