Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2009

Danscentrum Mejan start met frisse stijl

Feel the rhythm!

SASSENHEIM – Al een jaar lang heeft Wouter les gegeven bij het voormalig danscentrum Van der Geest, maar zaterdag 5 september is het dan zo ver: Danscentrum M. opent officieel haar deuren. Vol energie hebben Wouter (22) en zijn partner Wendy (27) zich de afgelopen tijd ingezet om de komende jaren tot een groot succes te maken. Hun aanpak getuigt niet alleen van professionaliteit, maar ook van passie.

Door Joep Derksen

Dat er nu nieuwe eigenaren zijn, wil zeker niet zeggen dat alles radicaal omgegooid wordt, vult Wendy aan. “We bieden latijns-amerikaans (ballroom & latin) en standaard dansen aan, net zoals in het verleden het geval was. Maar daarnaast hebben we wel iets nieuws: Rhythm Kids, waarbij kinderen in drie verschillende leeftijdsklassen kennis leren maken met dansen. In de leeftijdscategorieën van 4 tot 7 en van 7 tot 10 dansen ze zelfstandig op leuke kindermuziek. Vanaf hun tiende gaan ze een stap verder en dansen ze meer zoals in de videoclips. Zo kan de jeugd op jonge leeftijd kennis maken met de passie voor het dansen. Daarnaast is beweging ook hartstikke goed voor de kinderen. Bovendien werken we tijdens deze trainingen toe naar een kerstuitvoering die bij ons aan de Narcissenlaan 1a plaatsvindt.”

Jongvolwassenengroep

Danscentrum M. heeft daarnaast iets unieks opgezet: de jongvolwassenengroep die ballroom en latin dansen leert. Het blijkt een gat in de markt te zijn, want de aanmeldingen voor deze groep stromen binnen, informeren Wendy en Wouter. “Tot nog toe konden de mensen in deze leeftijdscategorie nergens terecht: ze waren te oud voor de jeugd van circa 13 jaar en ze wilden ook niet bij de 65-plussers meedansen.”

Wat is er zo uniek aan danscentrum M.? “We zijn een jong stel met een frisse stijl. Het is juist onze persoonlijke benadering dat veel mensen bevalt; we kennen de mensen bij naam. Het meest belangrijke bij ons is, dat je lol in het dansen hebt. Niet voor niets is onze slogan: Feel the rythm!”