Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2009

Historie tot leven gewekt tijdens Open Monumentendag

NOORDWIJK – Open Monumentendag leeft. Honderden mensen bezochten zaterdag 12 september een of meerdere van de twintig monumenten die Noordwijk rijk is, of ze lieten zich door het dorp rondrijden per Jan Plezier. Bij ieder monument kregen de bezoekers uitgebreid uitleg over de historie, onderhoud, huidige gebruik en toekomst van het pand.

De 23ste Open Monumentendag begon met een welkomstwoord van Dick Ruys, voorzitter van het Comité Open Monumentendag Noordwijk, waarna burgemeester Harry Groen de officiële opening verrichtte. De tientallen aanwezigen luisterden naar het betoog van de Noordwijkse historicus Hein Verkade over het belang van de monumentendag, waarna het Kleijnkoor onder leiding van Herma van Piekeren en het orgelspel door Jaco van Leeuwen het publiek verblijdde met vrolijke muziek.

Er is in Noordwijk veel te zien op cultuur-historisch gebied, daar was iedere Open Monumentendagbezoeker aan het einde van het evenement van overtuigd. En voor diegenen die dit evenement gemist hebben, zijn er nog een aantal aanraders voor de 24ste editie van de Open Monumentendag. Combineer een bezoek van villa Mignon met Huize Remotus, waar dit jaar de vakmensen uitleg gaven over al hun werkzaamheden die geleid hebben tot de complete renovatie van Huize Remotus.

Ga vervolgens naar het Atlantikwall Museum aan de Bosweg en de vuurtoren aan de Koningin Wilhelmina Boulevard. Laat u vervolgens verrassen door de vele monumenten in Noordwijk-Binnen, waaronder het oudste huis uit Noordwijk, dat stamt uit circa 1450. En vergeet dan ook de Hogewegsepolder-molen, oorspronkelijk daterend uit 1652 niet. Deze molen is nog altijd in functie bij het bemalen van de gelijknamige polder.


1 Comments:

At 10:39 a.m., Anonymous j.hoekstra said...

huize remotus is qua stijl en qua kwaliteit van renovatie werkelijk subliem;je zou zo'n mooi huis willen huren en het landgoed eromheen willen beheren;het geheel is zo organisch en evenwichtig gebouwd.het straalt een rust,vrede en menselijke maat uit;in zo'n huis en op zo'n domein kan een mens zich gelukkig voelen.met vriendelijke groet,jan Hoekstra,de gouden leeuw 9,1531 pn wormer;email,velthoek@yahoo.com

 

Een reactie posten

<< Home