Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

Inhaalslag voor scheiden kunststofafval

LISSE – Als een van de laatste gemeenten in de Duin- en Bollenstreek maakt Lisse nu ook werk van het gescheiden inzamelen van kunststofafval. Vooralsnog beperkt de actie zich tot het ondertekenen van een deelnemersovereenkomst: ‘Om de subsidie van het rijk zeker te stellen moeten we de deelnemersovereenkomst tekenen. Dit is echter een formaliteit’, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) namens zijn collega Jan Kippers (CDA) dinsdag 8 september weten.
Brekelmans: ‘Regionaal willen we de kunststofafvalscheiding met het VAB goed opvangen en afstemmen. We moeten hiervoor nog keuzes maken.’ Maar gemeenten als Noordwijkerhout en Teylingen zijn al veel verder. Daar wordt het kunststofafval al gescheiden in de milieustraat. Bovendien wil Teylingen het kunststof per 2010 langs de huizen ophalen. Is Lisse niet wat laat met het ondernemen van actie? De wethouder antwoordt: ‘Het kan zijn dat sommige gemeentes verder zijn, maar niet alle gemeenten hebben het tot nog toe concreet waar kunnen maken. We moeten een inhaalslag maken.’