Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 september 2009

"ActiVite wilde alleen haar eigen straatje schoonvegen"

TEYLINGEN – De bijeenkomst die ActiVite vrijdag 28 augustus met de 19 bewoners ‘licht’ hield, is niet naar tevredenheid van de aanwezigen verlopen. De zorgorganisatie hult zich al weken in compleet stilzwijgen en weigert met de pers te communiceren.

Door Joep Derksen

Vorige week kwam naar buiten dat ActiVite een besloten vergadering hield met de 19 ultraseniore bewoners van de oude Agnes, die nu al bijna vijf jaar lang in tijdelijke barakken wonen. In een brief voorafgaand aan die vergadering werd onder meer aangegeven: “In vervolg op de informatieavonden van 13 en 20 juli 2009 en de afspraken die met STEK, Timpaan en de gemeente Teylingen zijn gemaakt op 29 juli, lichten wij u graag nader in over de vervolgstappen die ActiVite neemt en nog zal nemen. Daarnaast kunnen wij ons voorstellen dat er bij u nog vragen leven. Wij vernemen deze graag en zullen daar waar mogelijk een antwoord geven. Wij hechten eraan te benadrukken u te kunnen en willen informeren over de voortgang van het proces rondom de 19 bewoners ‘licht’. Met betrekking tot de 22 bewoners die zullen verhuizen naar de PG-afdeling en de 19 bewoners die ‘extramuraal’ in Herenstaete zullen gaan wonen, zijn wij in afwachting van datum oplevering. Zodra deze bekend is, zullen wij u hierover nader informeren.”

De bijeenkomst zelf was echter een grote teleurstelling, zo lieten enkele aanwezigen achteraf weten. Een van de familieleden van de Agnesbewoners informeerde: “ActiVite is wars om informatie naar buiten te sturen. Ze hebben het hele verhaal van het begin af aan verteld en pretenderen of zij op gang hebben gezet van alles wat er gebeurd is. Ze lieten weten dat ze verbaasd waren over alle commotie en vertelde dat de zaken nu lopen zoals ActiVite altijd gedacht had. Ze hebben niets gezegd over maatregelen, alleen maar dat er voorstellen zijn gedaan aan een architect. Welke voorstellen dat waren, daar wilden ze niet op ingaan. We hoorden niets nieuws; ActiVite wilde alleen hun eigen straatje schoonvegen.”

Na vele dagen bellen was het eindelijk mogelijk om met Drs. Jacqueline Bruggink, controller marketing en communicatie te spreken. Loslippig is ze niet te noemen als ze reageert: “Wij doen verder geen mededelingen. We hebben met diegene die aanwezig waren de oplossingsrichting aangegeven. Ik wil nu het gesprek afsluiten.”