Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2009

“Neem actie tegen gillende kinderen”

Bewoners Parkhove schrijven brandbrief aan gemeente

SASSENHEIM – Een aantal bewoners van het appartementencomplex Parkhove is het luidruchtige gegil van de spelende schoolkinderen spuugzat. “Het gaat er niet om dat kinderen niet mogen spelen, maar wij hebben recht op rust in onze huizen.” De families hebben via het bestuur van de bewonersvereniging een brief gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders. De wens is, dat de geluidsoverlast van de schoolkinderen en hangjeugd snel wordt aangepakt.

Door Joep Derksen

Mevrouw Simons en de heer Pera wonen op de vijfde verdieping, maar ze laten weten veel last te hebben van het zogeheten “spreekstoeleffect”, waardoor het geluid van de kinderen onder de westluifel van de openbare basisschool Het Bolwerk extra luid klinkt. Simons informeert: “Tegenwoordig gaat het zo dat kinderen schreeuwen en gillen, maar de school kan de overlast beperken. Laat de kinderen aan de noordzijde van de school spelen: dat is geen overdreven eis van ons. Op die wijze kunnen we als buren goed met elkaar samenleven.”

Pera vult aan: “Er moet ook wat tegen de hangjongeren gedaan worden, die plassen in de zandbakken. Bij andere scholen staan bijvoorbeeld hoge hekken. Wat het lawaai van de schoolkinderen betreft: vroeger zeiden leerkrachten nog wel eens: ‘Hou op met dat gebrul’, maar nu nemen de docenten geen enkele actie om de kinderen bezig te houden. Van de jeugd van B4Kids hebben we weinig last, want de leiding houdt die kinderen wel bezig en ze blijven aan de noordzijde van de school. Natuurlijk moeten kinderen kunnen schreeuwen, maar onder de westluifel hebben wij als bewoners enorm last van het spreekstoeleffect: die galm komt naar boven.”

Ondeugend

Ook de heer en mevrouw Hogervorst zijn het geluidsoverlast van de jeugd zat. “Natuurlijk ben ik zelf ook jong en ondeugend geweest”, laat de heer Hogervorst weten. Maar als ik buiten op mijn balkon zit, hoor ik een hoop geschreeuw en dat is irritant. Een paar weken terug waren er rokende en drinkende jongelui die tot ver na middernacht bij de school zaten. Ik ben op hen afgestapt en gevraagd of ze eindelijk weg wilden gaan, maar ik kreeg alleen maar een grote mond. De gemeente moet duidelijke maatregelen nemen.”

Hij vervolgt: “Wat de schoolkinderen betreft, onder schooltijd is het niet erg dat de kinderen spelen, maar soms is het wel eens een hoop gekrijs. Laat de leraren tegen hen zeggen dat ze het rustig aan moeten doen. Het gaat er niet om dat de kinderen niet mogen spelen, maar het geluid galmt wel heel erg. Het komt er op neer dat als de school afgelopen is, wij rust willen hebben. Natuurlijk kunnen we de hele dag de deuren en ramen dichtdoen, maar zo sluit je jezelf op voor de wereld.”
Een gemeentelijk woordvoerder liet weten: “De brief van de bewoners is inderdaad bij ons binnengekomen en is in behandeling. Daar komen we binnenkort op terug en dan wordt de pers ook geïnformeerd.”