Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 september 2009

Beeld "L’enfant des fleurs" terug op Raadhuisplein

VOORHOUT – Na anderhalf jaar is het door de brandweer omver gereden beeld ‘L’enfant des fleurs’ teruggeplaatst aan het Raadhuisplein. Maar liefst twee wethouders kweten zich woensdag 2 september van de taak om het gerestaureerde beeld + sokkel te onthullen.

Door Joep Derksen

Oorspronkelijk stond het beeld op een parkeerplaats, maar de gemeente koos ervoor om dit kunstwerk terug te plaatsen in een naastgelegen perk. Wethouder Wim Hollart (CDA) en wethouder Bert Homan (VVD) vonden het een mooie gebeurtenis. Hollart: “Dit beeld refereert aan de Voorhoutse kinderen die vroeger op de fiets met hun bloemen langs de deur gingen. Het was een hele schrik toen dit fietsertje in januari 2008 werd plat gereden. We kregen ontzettend veel reacties van mensen met de vraag wanner het beeld teruggeplaatst zou worden. We hebben het beeld laten repareren en toen bleek dat er een scheur zat in de sokkel. Dit alles heeft ertoe geleid dat het zo lang heeft geduurd om het beeld, wat het sieraad is voor het Raadhuisplein, terug te plaatsen.”

Homan vulde aan: “Het is belangrijk dat het beeld terug is. Kunst is namelijk onderdeel van onze cultuur en fysieke beelden zijn ontzettend belangrijk voor de gemeente. Bovendien past dit beeld heel goed bij ons bollendorp en ik hoop van harte dat dit beeld tot in lengte van jaren op deze locatie blijft staan.”
De totale kosten van de reparatie bedragen 7.000 euro en dit bedrag is voor het overgrote deel vergoed door de verzekering.