Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 september 2009

Kookkunsten kinderen in Kidskrant

Ilse en Tim koken in Jamie Oliver’s restaurant Fifteen

VOORHOUT / AMSTERDAM – Twee leerlingen van Kinderkookclub In Den Voorhoutsche Pot mochten donderdag 27 augustus koken bij het beroemde restaurant Fifteen Amsterdam van de bekende TV-kok Jamie Oliver. Hun vier gemaakte recepten worden gepubliceerd in de Nationale Kidskrant.

Door Joep Derksen

Het was een bijzondere dag voor Ilse van der Kruk (11) en Tim van der Burg (12). Zij waren samen met Willem Vogels door de redactie van de Nationale Kidskrant uitgenodigd voor een kooksessie met de koks van restaurant Fifteen. Onder leiding van een Fifteen-chefkok bereidden Ilse en Tim vier recepten, die in de verschillende kookboeken van Jamie Oliver te vinden zijn. Deze vier gerechten worden, inclusief foto’s en het recept gepubliceerd in de vier maandelijkse edities van de Kidskrant voor de periode september tot en met december.

Vogels informeert desgevraagd: “Ilse en Tim vonden het heel bijzonder om in zo’n beroemd restaurant te mogen koken en daarna hun gerechten zelf te mogen proeven en opeten. De gerechten die ze gemaakt hebben, komen uit Jamies kookboeken. Ze hebben brownies, een pasta, een salade en een geroosterd brood met verse gewokte groenten gemaakt.”

Bijzondere ervaring

Hoe komen twee Voorhoutse kinderen nu bij het beroemde restaurant Fifteen terecht? Vogels laat weten: “De redactie van Kidskrant was op zoek naar kinderen die het leuk vinden om te koken. Ze hebben gegoogeld en zo kwamen ze op de website van In den Voorhoutsche Pot. Ze belden me op en vroegen of ik met een paar kids recepten wilde maken bij Fifteen. Zelf heb ik niet gekookt: de kinderen hebben alles gedaan en voor hen was het een bijzondere ervaring. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om een kinderkookboek op te sturen en aan Jamie Oliver te vragen om bij de Kinderkookclub langs te komen wanneer we 12,5 jaar bestaan. Of dat lukt, is overigens helemaal niet zeker, maar we proberen in ieder geval om Jamie naar Voorhout te krijgen.”
In september volgt er nog een sessie met twee andere kinderen van de kinderkookclub die bij restaurant Fifteen gaan kokkerellen. De resultaten van deze dag worden gepubliceerd in de uitgave’s van de Kidskrant voor de eerste vier maanden van 2010. Het recept van de door Tim en Ilse gemaakte chocoladebrownies is te lezen op: www.indenvoorhoutschepot.hyves.nl.