Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

“Prop, prop, prop”

Speelterrein Oranjebuurt nog voor gemeenteraadsverkiezingen gerealiseerd

TEYLINGEN – De druk van de gemeenteraadsverkiezingen maakt alle politieke besluiten vloeibaar. Dat bleek wel tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 september. Wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) vroeg de raadsleden toestemming om de planologische procedure te starten voor de realisatie van een speelterrein in de Oranjebuurt. Om de zaken te verspoedigen wilde de wethouder ook de beslissingsbevoegdheid voor dit projectbesluit delegeren aan het college.

Wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) informeerde de raad: “Dit is een door velen zeer gewenste ontwikkeling. Velen willen dit speelterrein in het voorjaar van 2010 tot uitvoering hebben. De rol van de speeltuinvereniging Beatrix is dat zij een bloeiende vereniging met leden zijn. Ze hebben dit jaar een succesvolle ledenwerfactie achter de rug. Ze hebben in de toekomst niet de last van het beheer en onderhoud van de speeltoestellen. Die last neemt de gemeente over.”
“Vanwaar die haast?” wilden meerdere partijen weten. Gemeenteraadslid Rose-Marie Keijzer (D66) stelde: “Dit project loopt al heel lang, maar waarom is er die druk voor die ene maand verschil? Het is allemaal heel langzaam gegaan. Waarom moet het nou opeens zo snel?” De wethouder: “Als u de beslissingsbevoegdheid overdraagt aan het college, kunnen we het speelterrein realiseren voordat de gemeenteraadsverkiezingen (op 3 maart 2010 – red.) plaats vinden.” Gemeenteraadslid Angelique Fortanier (CDA) kon dit niet echt waarderen: “Het doet me denken aan: prop, prop, prop.” Toch werd het voorstel unaniem aangenomen.