Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

Giro beleeft de Bollenstreek

STREEK – De wielrenners van de Giro d’Italia rijden op maandag 3 mei 2010 tussen 13:00 uur en 14:00 uur door de bollenvelden. Dit gebeurt tijdens de rit van Amsterdam naar Middelburg en de hardrijders kunnen dus volop genieten van de kleurige bloemenpracht.

Burgemeester Sander Schelberg bevestigt in zijn functie van portefeuillehouder van Holland Rijnland dat de wielrenners die dag door de Bollenstreek komen. “Het gaat ons erom dat we ons als Bollenstreek profileren. In het kader van ‘Beleef de Bollenstreek’ willen we samen met ondernemers zogeheten Italiaanse weken rondom de Girorit opzetten. Het is belangrijk dat we ons voor de Giro niet als individuele gemeenten profileren, maar juist als Bollenstreek.”
Hoe de route precies wordt, is door de organisatie van de Giro nog niet bekend gemaakt. “Maar de wielrenners zijn natuurlijk van harte welkom om over het grondgebied van Teylingen te rijden”, aldus Schelberg.