Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

(S)cool on Wheels

NOORDWIJKERHOUT / DE ZILK – Met de actie (S)cool on Wheels ervaren de leerlingen van alle groepen 7 en 8 wat leven en sporten met een handicap inhoudt. In het kader van de week van chronisch zieken en gehandicapten, van 6 tot en met 13 november organiseert de Stichting platform gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout deze activiteit samen met het Fonds Gehandicaptensport en Gehandicaptensport Nederland op alle basisscholen in Noordwijkerhout en De Zilk.

Ria van Alphen, Bestuur Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout, informeert: ‘We vinden het heel belangrijk dat jonge kinderen geconfronteerd worden met mensen met een beperking. (S)cool on Wheels draait al een aantal jaren op aanvraag bij scholen in Nederland. De docenten, die zelf een handicap hebben (gehad) en sportrolstoelen gaan naar de school toe. Eerst krijgen de leerlingen een video te zien waar mensen met een verschillende handicap sporten. Dan is er een mogelijkheid te discussiëren. Vervolgens worden spelletjes gedaan en ervaren de kinderen hoe het is om in een rolstoel te zitten en zich over een hindernisbaan voort te bewegen.’
Vrijdag 13 november wordt de week afgesloten op de Regenboogschool door twee basketballers uit de gehandicapten sportwereld. Zij zullen in 2012 meedoen aan de Paralympics.