Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 januari 2010

Keurmerk voor ondernemers moet veiligheid doen toenemen

LISSE – Een keurmerk voor ondernemers (KVO) om bij te dragen aan een rustig en veilig winkelgebied. Op initiatief van Koop Centrum Lisse (KCL) werkt deze instantie samen met politie, brandweer, citymanager, Kamer van Koophandel en de gemeente. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte dinsdag 12 januari bekend dat het proces is gestart om KVO-certificaten te kunnen halen. Dinsdag 19 januari ondertekenen de partijen een intentieverklaring.

Met name de hangjongeren in het winkelcentrum zorgen ervoor dat de wens voor een veilig en rustig winkelgebied niet aansluit bij de realiteit. Na een overlastpiek in 2007 en 2008, is er nog altijd sprake van een ‘hinderlijke jeugdgroep’. Het KVO wil meer zijn dan een vervangend overlastoverleg, dus richten de samenwerkende instanties zich met name op zaken als brandveiligheid, winkeldiefstallen, zwerfafval en preventie tegen overvallen. De top van meest urgente problemen van de afgelopen drie jaren behelzen zaken als vernieling, diefstal (winkeldiefstal en zakkenrollerij) en verkeersoverlast.

Brekelmans, die mede namens burgemeester Corrie Langelaar sprak: ‘We zijn heel blij dat dit gebeurt: het is de eerste stap op weg naar een keurmerk. We willen een rustig en veilig winkelgebied.’ Hij voegde er lachend aan toe: ‘Ook op zondag.’ De volgende straten vallen onder het winkelgebied: Meer en Houtplein, Meer en Houtstraat, Berkhoutlaan, Blokhuis, Kanaalstraat, Kapelstraat, Koninginneweg, De Madelief. Het winkelcentrum aan de Poelmarkt wordt in eerste instantie niet meegenomen in de gegevens, omdat het KVO-proces in haar analyse uit wil gaan ‘van een aaneengesloten winkelgebied’ aldus een ambtelijk rapport.