Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2010

Extra uitgaven voor ISD

LISSE – Iedereen moet inkrimpen, dus vorig jaar stelde de gemeenteraad dat ook alle instellingen die door de gemeente worden gefinancierd, op hun subsidie met 5% moeten bezuinigen. De organisatie die wellicht het grootste bedrag aan subsidie binnensleept, de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), is dat niet van plan. Deze organisatie heeft een ‘onafhankelijk’ onderzoek laten uitvoeren en de uitkomsten van dit onderzoek geven aan dat de ISD vanaf 2011 nog meer geld nodig hebben dan nu het geval is.

Dit jaar betaalt de gemeente Lisse meer dan 156.000 euro aan de ISD en daar komt nog een extra bedrag van ruim 29.000 euro bij, als het aan het college ligt. Ook de andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek doen een flinke financiële duit in het zakje. De directie van de ISD heeft, zo informeert wethouder Adri de Roon (D66), ‘kritisch gekeken naar de efficiencymogelijkheden en de noodzakelijke uitbreiding van het personeel’. Deze kritisch blik heeft geleid tot een voorstel van diezelfde directie dat er extra mensen moeten worden aangesteld bij de ISD, al zijn het niet de twaalf personen die de ISD in eerste instantie nodig dacht te hebben.

De Roon: ‘De directie van de ISD zegt dat ze op bepaalde onderdelen 5% kunnen bezuinigen, bijvoorbeeld waar het gaat om de opleiding van de medewerkers, automatisering en het inhuren van accountants. Het in opdracht van de ISD uitgevoerde onderzoek door het bureau BMC was een serieus onderzoek en we dienen de uitkomsten dan ook serieus te nemen. De directie is te verstaan gegeven dat twaalf nieuwe medewerkers teveel van het goede is, maar aangezien het aantal hulpaanvragen bij de ISD met 13,5% gestegen is, kan het ook niet zijn dat er geen nieuwe mensen komen. Dan zou de dienstverlening eronder lijden.’
Robert ’t Jong, directeur van de ISD, heeft een nieuw plan ingediend, dat uitgaat van vijf nieuwe formatieplaatsen voor de ISD. De Roon vindt dit een goed plan en legt dit voorstel aan de gemeenteraad ter goedkeuring voor.