Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 februari 2010

Kruispunt Nagelbrug veiliger voor fietsers

VOORHOUT – De actie van Milia Warmerdam om het kruispunt nabij de Nagelbrug verkeersveiliger te maken, heeft succes opgeleverd. Er komt een waarschuwingsbord (brom)fietsers en de belijning wordt aangepast. Na een lange strijd met het ambtenarenapparaat krijgt de Voorhoutse het, dankzij steun van de gemeenteraad, toch voor elkaar dat het kruispunt veiliger wordt voor het zwakkere verkeer.

Tot nu toe leidde de fietsstrook vanaf het dorpscentrum richting de Rijnsburgerweg regelrecht op een verkeersbord. Een absurde situatie, zo oordeelde Warmerdam vorig jaar. Ook het voetpad aan het begin van de Rijnsburgerweg kon volgens haar verbreed worden en worden uitgebreid met een fietspad, zonder dat het ten koste zou gaan van het groen. Haar burgerinitiatief wordt nu deels uitgevoerd, zo blijkt uit een brief die Warmerdam heeft ontvangen.

In deze brief staat onder meer: “We leggen een nieuwe markering aan op de Rijnsburgerweg. Deze markering (ten behoeve van de fietser) wordt vanaf de Nagelbrug doorgetrokken tot de bestaande markering. Zo ontstaat er een volledige geleiding. Zodra het weer het toestaat, wordt deze markering aangebracht. Ook plaatsen we een waarschuwingsbord (brom)fietsers.”

“Ik begrijp dat u graag een aanpassing had gezien waarbij er meer fysieke ruimte voor de fietser wordt gerealiseerd. In 2013 gaat de Provincie het kruispunt herinrichten en worden uw opmerkingen hierin meegenomen. Inmiddels is de medewerker van deProvincie die de trajectstudie voor de herinrichting uitvoert, op de hoogte”, zo besluit het ambtelijk schrijven. Ook wethouder Gerrit van der Meer uit zich over deze zaak: “We gaan wat aan die belijning en die vluchtheuvel doen, want dit moet haast wel een keer misgaan. Deze situatie is niet duurzaam op het punt van veiligheid.” Warmerdam reageert op de jongste ontwikkelingen: “Ik had al gedacht dat de reactie van de gemeente zou zijn dat het aanpassen van het kruispunt zelf te kostbaar is. Maar met de maatregelen die nu al genomen worden, ben ik wel tevreden.”