Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 maart 2010

Welkomstonthaal Ralf

300 Droomtekeningen naar India

NOORDWIJK – Honderden kinderen kwamen woensdag 3 maart naar voetbalvereniging SJC om daar hun held Ralf Mackenbach, winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival 2009, toe te juichen. De 14-jarige jongen ondersteunde met zijn aanwezigheid het tekeningenproject “Bringing Minds Together”, waarbij kinderen uit Nederland en India op basis van hun droomwensen bij elkaar worden gebracht. Paul Veger, eigenaar van Decos Technology Group, vertrekt maandag 8 maart in een eenmotorig vliegtuig voor een driedaagse vluchtreis naar India en neemt zo’n 300 tekeningen met zich mee.

Door Joep Derksen

Ralf landde op het voetbalveld met een heuse helikopter en bij het uitstappen ging een luid gejuich op. De jonge superster werd verwelkomd door burgemeester Harry Groen, die voorafgaand aan het evenement geen idee had wie Ralf nou precies was. Hij onthulde tijdens het miniconcert van de zanger aan een van de toehoorders: “Ze zeiden tegen me: ‘Ralf komt langs’ en ik vroeg: ‘Wie?’ Ik dacht dat hij het mooiste gedicht had gemaakt, maar nu is me compleet duidelijk geworden wie hij is.”

Op het podium in de kantine van SJC nodigde Ralf enkele kinderen uit en vroeg hen wat hun droom was. “Ik wil vrede in de wereld”, vond een toekomstig miss-worldmeisje. Een leeftijdsgenootje antwoordde: “Ik wil profvoetballer worden.” Waar de jongen nu speelde, wilde Ralf weten. “Bij de Rijnsburgse Boys!” antwoordde de jongen in het hol van de SJC-leeuw.
In de kantine van SJC zong Ralf zijn twee nummers. Twee keer. Hij legde bij zowel zijn top-tien hit Click Clack als zijn nieuwste single “Doe de Smoove” de danspasjes uit en de kinderen, en een enkele volwassene, probeerden het dapper onder de knie te krijgen. De een had hier meer succes mee dan de ander. Veger vertelde nog aan de kinderen: “Ik ga met twee andere mensen drie dagen vliegen om jullie droomtekeningen naar India te brengen. Die tekeningen laten we zien aan de Indiase kinderen en aan de andere kant van de wereld zijn ook kinderen die hun dromen willen realiseren. Wij hopen de kinderen die een droom hebben bij elkaar te brengen.”