Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2010

“Eerlijke kans voor gesprekken met buurt”

TEYLINGEN – Wethouder van der Zon reageert op de polemiek omtrent de Narcissenlaanplannen: “Wij zijn blij met de grote respons tijdens en ook na de inloopavond. Er zijn zo’n 50 reacties ontvangen, waarvan een aantal namens meerdere omwonenden. De reacties worden momenteel geïnventariseerd en gerubriceerd voor een duidelijk overzicht. Op basis hiervan gaan we in gesprek met de omwonenden om te bekijken in hoeverre oplossingen er mogelijk zijn en wat de gevolgen voor de planuitwerking zijn. De modellen A, B en C zijn in dit proces zeker niet onaantastbaar, maar zijn wel de basis voor het gesprek met de omwonenden. Daarna gaan we terug naar de raad met een voorstel voor de verdere planuitwerking en het vervolgtraject.”
Hij vervolgt: “Op dit moment is het nog te vroeg om inhoudelijk in te gaan op de reacties. Wij willen de gesprekken met de buurt een eerlijke kans geven en niet nu al conclusies trekken en standpunten innemen. In elk geval willen we in de gesprekken de indruk wegnemen dat sprake zou zijn van een gesloten planproces, laat staan van misleiding. Er is bewust gekozen voor een kaderstelling vooraf en in openbaarheid door de raad. Bovendien is ingezet op het van gedachten wisselen met de buurt over diverse modellen vóórdat de formele planprocedures gestart worden en vóórdat er sprake is van contractvorming met een ontwikkelaar. Het is een aanpak waar wij volledig achterstaan en als die leidt tot interactie met de buurt is dat alleen maar prima. Het kan bijdragen aan een beter plan, zonder dat wij de illusie hebben iedereen tevreden te kunnen stellen. Ons uitgangspunt blijft een herontwikkeling van de Narcissenlaan binnen de door de raad aangegeven kaders.”