Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 juni 2010

Haaientanden brengen wethouder tot verzuchting

LISSE – Het is niet altijd even gemakkelijk om een nieuw raadslid te zijn. Heb je eindelijk een vraag bedacht die je aan de wethouder kunt stellen, wordt je vervolgens verweten dat die vraag niet belangrijk genoeg is om er de wethouder mee lastig te vallen. Deze ervaring mocht commissielid Bjorn Hubert (VVD) proeven tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur op donderdag 10 juni.

Onwillekeurig haalde Hubert even adem voor hij zijn vraag stelde: ‘Hoe staat het met de fietspadmarkeringen rond de Bolster? Die zijn er namelijk niet.’ Een onhoorbare zucht kwam van de lippen van wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse): ‘Ik adviseer u voor dit soort erg technische vragen contact op te nemen met de afdeling IBOR.’ Hubert probeerde het nog wel: ‘Het is een van de drukste punten in het centrum, waar veel fietsers langs komen. Er zijn daar geen haaientanden zodat fietsers moeten stoppen.’ Nu was de zucht van de wethouder wel duidelijk hoorbaar: ‘We zullen de weg van de Poelpolder naar het centrum nagaan om te kijken waar er gekleurd moet worden.’