Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2010

Subsidie voor Holland Centraal

LISSE – De regionale omroep Holland Centraal kan een subsidie tegemoet zien van circa 20.000 euro, wat gelijk staat aan 1,30 euro per huishouden. Nadat eerdere verzoeken door deze omroep door het college van burgemeester en wethouders was afgewezen, is er nu dus wel een voor de omroep positieve beslissing. Doorslaggevend in dit geval is een landelijke wetswijziging in de Mediawet. In dit wetsartikel staat een algemene zorgplicht voor gemeenten voor hun lokale omroep.

Holland Centraal had een subsidieverzoek gedaan voor de jaren 2010 tot en met 2014, maar krijgt vooralsnog alleen subsidie voor 2011. Het subsidieverzoek voor 2010 was al in oktober 2009 afgewezen en ook nu gebeurt hetzelfde. De reden is dat dit subsidieverzoek te laat was ingediend. Wel krijgt Holland Centraal dus circa 20.000 euro subsidie voor het jaar 2011. Halverwege 2011 evalueert de gemeente de waarde van de uitzendingen van Holland Centraal voor Lisse. Dan wordt bekeken of de omroep ook het jaar erna een subsidie tegemoet kan zien.