Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2010

Wijze lessen na stroomuitval

LISSE – Tijdens de stroomuitval op 9 januari van dit jaar zijn heel wat zaken misgegaan, waar het gaat om de rampenbestrijding- en crisisbeheersing. Dit wijst het onderzoek ‘Stroomuitval in de Bollenstreek januari 2010’ uit. De leden van de rampenbestrijdings- en crisisbestrijdingsorganisatie waren slecht bereikbaar door uitval van telefonie en door de stroomuitval in het gemeentehuis viel de server al na enkele uren uit. Het gemeentehuis bleek niet over een noodaggregaat te beschikken. Hierdoor diende de rampenbestrijdings- en crisisbeheersingsorganisatie uit te wijken naar een locatie waar nog wel stroom was. Dat werd dus Leiden.

Het rapport doet enkele aanbevelingen: ‘Alarmeer functionarissen in de crisisorganisatie op eenduidige wijze. Het gebruik van pagers voor functionarissen in de crisisorganisatie heeft meer voordelen dan het gebruik van mobiele telefoons. TenneT en Liander moeten zorgen dat er altijd een contactpersoon te bereiken is. Er moet een draaiboek stroomuitval komen, waarbij onderscheid gemaakt kan worden tussen storingen van 1 tot 4 uur en storingen tot 24 uur of langer. Daarnaast moeten gemeenten een overzicht maken van vitale objecten, welke bij stroomuitval van noodstroom kunnen worden voorzien door de netbeheerder.’