Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2010

Zomersoos slaat aan

LISSE – Een nieuw initiatief heeft grote potentie. Marcel Huismans organiseert iedere maandag de Zomersoos. De mensen die ’s ochtends om 10:00 uur naar ’t Poelhuys gaan, kunnen besluiten welke locatie in de regio ze willen bezoeken. Bijna niemand kent elkaar en zo gebeurt het dat de deelnemers met andere onbekenden later in de week het Dolhuis in Haarlem, de Kristalhoeve in Abbenes of kasteel Keukenhof in Lisse visiteren.

De eerste bijeenkomst was maandag 5 juli. Huismans toonde een flip-over met vijftien bestemmingen en liet de aanwezigen weten: ‘Kijk maar waar u naar toe wilt.’ In eerste instantie keken de deelnemers elkaar enigszins schuchter aan, maar nadat de eerste een bestemming noemde, ging het snel. Huismans deelde folders uit die hij van tevoren had ingezameld en ogenblikkelijk ontstonden geanimeerde gesprekken tussen ‘gelijkgestemden’.

Zes mensen besloten gezamenlijk het Historisch Museum in de Haarlemmermeer te bezoeken, twee personen visiteerden de afgelopen week het Bos Persyn in Valkenburg en een ander paar ging naar de stoomtrein in Valkenburg. Huismans: ‘Ik ben ontzettend happy met dit resultaat.Mensen die elkaar niet kennen gaan samen ergens naar toe. De mensen praten over de gezamenlijke tocht die ze gaan afleggen en zo vertellen ze ook wat meer over zichzelf. Elke maandagochtend in juli en augustus organiseer ik dit, dus iedereen is welkom op die dag vanaf 10:00 uur in ’t Poelhuys.’