Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 juli 2010

Zwart licht opgelost

LISSE – ‘We hopen dat dit de laatste storing van de openbare verlichting (OV) is, waarbij een groot gebied op zwart gaat. Dit probleem moet nu zijn getackeld.’ Deze woorden sprak wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) op dinsdag 29 juni. Hij reageerde op een email van Alliander, die uitleg gaf over het feit dat in de Poelpolder de inwoners al vijf nachten te maken hadden met zwart licht.

Jocelyn Schaap, public affairs medewerker van Alliander, liet onder meer weten: ‘Tussen 7 en 29 juni zijn diverse storingen geweest, die werden veroorzaakt door graafwerkzaamheden in het project Laan van Rijckevoorsel. Het OV-net in Lisse wordt gevoed vanuit een centraal punt en een storing heeft dan invloed op het gehele OV-net in Lisse. Daarom hebben Liander en de gemeente Lisse een overeenkomst gesloten, waarin zij hebben afgesproken, dat het hele OV-net “opgeknipt” wordt in kleinere stukken. Eventuele schades aan het net hebben dan geen storingen in de gehele openbare verlichting van Lisse tot gevolg. Alleen voor een kleiner stukje. Op een klein gedeelte in de Vennestraat na, is de storing op dinsdag 29 juni verholpen; onze monteur heeft de kabel gerepareerd en getest.’