Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Geen subsidie jongerenwerker verslavingszorg

LISSE – The Gate krijgt geen 42.000 euro subsidie om een jongerenwerker verslavingszorg aan te stellen. Wethouder Adri de Roon (D66) gaf dinsdag 24 augustus als reden voor dit collegebesluit dat de gemeente al voorziet in het bekostigen van 2,6 fte aan Jeugd Opbouwwerk Lisse (JOL).
The Gate liet in een brief onder meer weten dat een groep jongeren met veel ernstige persoonlijke problematieken, die de inloopavonden regelmatig bezoeken, zeer moeilijk te bereiken zijn met klassieke methoden. Het gemeentebestuur was een andere mening toegedaan. Van het JOL-netwerk maakt onder andere ook de Brijder-verslavingszorg gebruik en door het bekostigen van een jongerenwerker verslavingszorg zou er deels sprake zijn van dubbele financiering. In een tijd van gemeentelijke bezuinigingen acht het college het beter om de subsidieaanvraag af te wijzen.