Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Meer parkeerplaatsen in De Blinkerd

LISSE – Toch nog goed nieuws voor de inwoners van de wijk De Blinkerd. Al jaren hebben zij last van een chronisch tekort aan parkeerplaatsen en na een uitgebreid onderzoek kon de gemeente op papier 90 extra parkeerplekken realiseren. Tijdens een inloopavond op 16 maart bleek dat daar bovenop nog wel wat extra ruimte voor de auto’s gecreeerd kon worden.
Dinsdag 24 augustus liet het college van burgemeester en wethouders weten dat naar de bezwaren van de omwonenden is geluisterd: bovenop de 90 nieuwe parkeerplekken komen nog eens tien extra parkeerplaatsen. Met dank aan de bewoners, die hun eigen wijk beter kennen dan welke duur betaalde expert ook.
Uit de nieuwe gemeentelijke plannen blijkt dat het ontwerp is aangepast. Het aantal parkeervoorzieningen op het Van der Vlugtpark is wat teruggebracht en bij de kruising Mendeldreef / Clusiusstraat is het aantal plekken uitgebreid. Een lichtmast wordt verplaatst, waardoor er twee parkeerplaatsen bijkomen en ook worden twee bomen verwijderd.