Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 september 2010

Steun voor centralisering ambtenaren

KATWIJK – Een meerderheid van de politieke partijen steunt het collegevoorstel om de gemeentelijke organisatie te centraliseren in het Heerenhuys. De locaties Rijnsburg en Zuidstraat/Schoolstraat worden hiermee afgestoten. Van de opbrengsten moeten de kosten gedekt worden voor het voor minimaal vijf jaar huren van het Heerenhuys in Katwijk aan den Rijn.

Tijdens de vergadering van de commissie Bestuur lieten de fracties van CDA, ChristenUnie en Gemeente Belangen weten dat ze het collegevoorstel steunen. De PvdA, VVD en SGP stonden wat kritischer tegenover deze maatregel. Zij maakten een voorbehoud waar het gaat om de geraamde opbrengsten. “Het kost het een en ander om een locatie te huren; daartegenover staan het afstoten van de twee oude locaties.”
De VVD en PvdA wilden weten of deze verhuizing inderdaad “budgetneutraal” kan worden uitgevoerd. Ze wisten niet zeker of het de gemeente inderdaad geen geld gaat kosten. De VVD wees er nog op dat bij het afstoten van de oude locaties marktconforme prijzen gevraagd worden. “Zakelijk onderhandelen; dat moet er gebeuren.” De SGP meent dat de risico’s onvoldoende inzichtelijk zijn gemaakt en bespreekt dit onderwerp in de fractie. De raadleden van deze partij zullen bij de komende gemeenteraadsvergadering het partijstandpunt verder naar voren brengen.