Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Toch nog hoop voor kinderboerderij

TEYLINGEN – De bijna 600 handtekeningen voor het verzoek om de kinderboerderij in Voorhout te behouden lijken effect te hebben. Zo bleek tijdens het tweede deel van de gemeenteraadsvergadering op maandag 6 september. Wethouder Kees van Velzen liet de politieke partijen weten: “Sluiting van de kinderboerderij is niet aan de orde. De keuze waar we voor staan is het hebben van een andere uitvoering van het beheer. We zoeken naar een goede oplossing en gaan praten met de belanghebbenden van de kinderboerderij.”

De wethouder kreeg het flink voor zijn kiezen, want het is lastig uit te leggen om 6.000 euro te bezuinigen op een kinderboerderij in het ene dorp (Voorhout), als er voor het andere dorp (Warmond) plannen bestaan om een nieuwe kinderboerderij op te richten. Gemeenteraadslid Joost Peetoom (PvdA) vond dat het besparen van 6.000 euro besparen vergelijkbaar is met het zakgeld afpakken van je kinderen om het huishoudboekje rond te krijgen. “Als die bezuiniging leidt tot sluiten van de kinderboerderij, zijn we tegen.”

Fractievoorzitter Frans Nederstigt (ChristenUnie): “De kinderboerderij vervult een belangrijke sociale functie: dat vinden 600 kinderen uit de buurt. U wilt investeren in sociale cohesie en toch staat de kinderboerderij op uw hitlist. De kinderboerderij vervult drie belangrijke functies: het sociale en educatieve doel, het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en participatie van de jongste inwoners.”

Hij vervolgt: “Het Boterhuispolderproject op Koudenhoorn kost 200.000 euro: dat is de dekking voor de kinderboerderij voor de komende 34 jaar.” Hij nam meteen de bezuinigingen op de bibliotheek mee: “U pakt niet alleen de boeken af van een schoolmeisje, maar neemt ook haar konijntje mee. Hoe rijmt u het dat deze boerderij verdwijnt en op Koudenhoorn er een bijkomt?”

Gemeenteraadslid Bob Keeven (VVD) liet weten dat hij het toch wat anders zag: “We gaan voor alledrie de gemeenten de kinderboerderijen gelijk behandelen. In Voorhout gaat een ambtenaar niet meer de hokken onderhouden, want in Sassenheim en Warmond gebeurt dat ook niet.”