Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 september 2010

“Visserijkade beste locatie voor gasstations”

KATWIJK – “Het parkeerterrein aan de Visserijkade is de beste locatie om het gasontvangststation en gasverdeelstation naar te verplaatsen. Bezwaren van onder meer de Digros tegen deze verplaatsing vonden woensdag 15 september geen willig oor bij het gemeentebestuur.

Namens Digros voerde de advocate Sterk het woord. “Door de komst van deze gasstations en het verplaatsen van het basketbalveldje zal een groot aantal parkeerplaatsen verdwijnen. Minder mensen kunnen winkelen en dat heeft een omzetdaling tot gevolg. Het bestemmingsplan schiet tekort en we gaan door tot de Raad van State om dit tegen te houden.”
Wethouder Daan Binnendijk reageerde mede naar aanleiding van enkele vragen: “Als de bestaande plannen voor de ontwikkeling tot woonwijk in fase 2 van het Havengebied (tussen J. van der Vegtstraat en Prins Hendrikkade, red.) worden uitgevoerd, moeten de gasstations verplaatst worden. Voor de timing is het belangrijk dat we dit plan aannemen. Mocht er onverhoopt een wijziging plaatshebben in de plannen, dan kunnen we altijd nog besluiten geen gebruik van deze optie te maken. Het parkeerterrein aan de Visserijkade is echter de beste locatie om de gasstations naar toe te verplaatsen.” De VVD-fractie liet weten tijdens de aankomende gemeenteraadsvergadering over dit punt te willen debatteren.