Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2010

Zondagsopeningloting

LISSE – De winkels die iedere zondag tussen 16:00 uur en 20:00 uur open willen zijn, kunnen zich bij de gemeente aanmelden. In november houdt het bestuur een loting waarin de volgorde wordt bepaald welke winkel een jaar lang iedere zondag open mag zijn. Lisse is geen grote plaats, dus daarom krijgt slechts één zaak het recht tot zondagsopenstelling. Dit bedrijf dient wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen, zo liet wethouder Adri de Roon (D66) op dinsdag 24 augustus weten.
‘De vereisten zijn onder meer dat de betreffende zaak levensmiddelen (eet- en drinkwaren met uitzondering van sterke drank) en dagelijkse gebruiksgoederen moet verkopen. In de praktijk zijn dat de supermarkten’, aldus De Roon. ‘We nodigen de winkels uit om zich als belangstellende te melden en dan gaan we loten wie in welk jaar in aanmerking komt om de zaak iedere zondag vier uur open te zijn.’ Mocht een ondernemer op het sluwe idee komen om mee te loten en vervolgens zijn winkel niet open te stellen, dan volgen maatregelen. Nadat een winkel twee keer niet open is geweest op de daarvoor bestemde uren, vervalt het recht tot de zondagsopenstelling.