Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2010

Geen huurders in groene kruisgebouw

LISSE – De Stichting Gezondheidszorg Lisse (SGL) krijgt geen toestemming om op de eerste verdieping van het pand aan de Wilhelminastraat 57 bewoning toe te staan. Deze etage wordt momenteel gebruikt als kantoor en praktijkruimte en op het pand rust de bestemming ‘Maatschappelijke- en Kantoordoeleinden.’ Het college van burgemeester en wethouders maakte dit besluit op dinsdag 21 september bekend.

In 1999 bleek dit groene kruisgebouw illegaal te worden bewoond. De SGL probeerde vanwege problemen met deze huurder zelf de illegale situatie ongedaan te maken. De bewoning werd door het toenmalige college daarom nog gedoogd tot eind december 2000. Nu is er dus een aanvraag van de SGL op de eerste verdieping weer voor woningverhuur beschikbaar te stellen. Aangezien het niet gaat om een noodgeval zoals een woningbrand, waarbij iemand tijdelijk woonruimte moet hebben, kan de gemeente niets doen. Ook het bestemmingsplan laat niet toe dat delen van het pand aan woninghuurders worden overgedragen.