Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2010

Meer criminaliteit en meer aanhoudingen

NOORDWIJK – Een ernstige vorm van telefooncriminaliteit grijpt om zich heen bij naïeve jongeren. Criminele misleiden deze tieners met mooie beloften en halen hen over om telefoonabonnementen af te sluiten bij meerdere telecomwinkels. Hierdoor ontvangt die aanvrager een mobiele telefoon, die vervolgens door de crimineel bemachtigd wordt. Vervolgens worden deze telefoons via internet verkocht en terwijl de abonnementskosten hoog oplopen voor de tiener, bellen andere mensen gratis wereldwijd. Waldo de Boer, districtschef politie Duin en Bollenstreek waarschuwde tijdens een persgesprek op vrijdag 24 september de jongeren om niet in deze valstrik te trappen, zoals al enkele jongeren in Warmond en Hillegom is overkomen.

Tevens gaf De Boer een overzicht van de misdaadcijfers over de eerste acht maanden van 2010. Het aantal diefstallen van en uit auto’s is gestegen van 742 naar 763. Daartegenover staat dat het aantal aanhoudingen ruim verdubbeld is van zes naar veertien personen. Het aantal vernielingen is wel gezakt van 1.228 in 2009 naar 1.090 dit jaar.
Echter, het aantal geweldsincidenten is wel gestegen: van 1.318 naar 1.398, al worden ook 22% meer daders aangehouden. Helaas stijgt het aantal woninginbraken ook weer; van 473 in 2009 naar meer dan 500 in 2010. Het aantal aanhoudingen voor deze misdrijven is echter ook gestegen van 23 naar 36, zo laat De Boer weten. Eerder liet de districtschef weten dat hij zich ernstig zorgen maakte om de veiligheidsproblematieken rondom de voetbalwedstrijden van de Topklasse. Zijn angstige vermoeden is tot nog toe niet bewaarheid gebleken, zo gaf De Boer toe: ‘Vanuit de politie zijn er geen bijzonderheden te melden.’