Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2010

Planschadevergoeding

LISSE – Bewoners van een huis aan de Henriette Roland Holstlaan krijgen een planschadevergoeding voor de bouw van het Transmuraal centrum (TMC). Zij kunnen een bedrag van 10.326 euro tegemoet zien als tegemoetkoming in de schade, vermeerdert met de wettelijke rente. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 28 september dit bedrag toe te kennen.
Hiermee onderkent dit college de bezwaren van de bewoners dat de bouw van het TMC het woongenot en de waarde van de woning verminderd, als gevolg van overlast van verkeersgeluid, parkeerhinder en het verlies van uitzicht. In dit geval is het opmerkelijk dat de schadevergoeding al wordt toegekend, want het is nog neet zeker of de plannen voor het TMC doorgaan in de vorm zoals die is omschreven in de bouwvergunning. Een ambtelijk advies laat weten dat dit niet ter zake doende is: ‘Of de plannen van TMC wel of niet doorgaan, is voor het beoordelen van de planschadevergoeding niet relevant. Slechts en uitsluitend de planologische mogelijkheden zijn van belang voor de beoordeling van de vraag of er een recht op planschadevergoeding bestaat.’