Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 november 2010

Subsidie Creatief Atelier

LISSE – Het Creatief Atelier, een project om mensen met een psychische beperking te laten deelnemen in de maatschappij, ontvangt in 2011 en 2012 jaarlijks 3.000 euro. Dit project is anderhalf jaar geleden in Lisse gestart en het aantal deelnemers is gegroeid tot 50 mensen uit Lisse en Hillegom.
Deze mensen zijn GGZ-cliënten die in een stadium van hun ziekte verkeren waardoor ze nog niet (vrijwillig) kunnen werken, nauwelijks aansluiting hebben bij reguliere activiteiten en baat hebben bij tijdsbesteding om een terugval te voorkomen. Het college van burgemeester en wethouders maakte dit dinsdag 2 november bekend.
Het creatief atelier is zes dagdelen per week geopend en biedt activiteiten aan als: schilderen, tiffanie, boetseren en een schrijversclub. Deze activiteit wordt georganiseerd door ex-cliënten die daarbij begeleiding krijgen van GGZ Rivierduinen.