Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2011

Gratis spandoeken

LISSE – Spandoeken mogen voortaan gratis worden opgehangen. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 4 januari om geen algemene regels voor deze (reclame-)uitingen te stellen. In februari 2010 had de gemeenteraad al aangegeven dat een vergunning voor het ophangen van een spandoek tot het verleden dient te behoren.
Het college volgt een ambtelijk advies dat aangeeft: ‘Vanwege het gemiddeld kleine aantal aanvragen per jaar (vier, JD) is het niet nodig om het ophangen van spandoeken beheersbaar te houden met algemene regels. Er is geen aanleiding om vooraf te bepalen waar de spandoeken wel en niet opgehangen mogen worden om verrommeling tegen te gaan. De handhaving van de verkeersveiligheid kan repressief plaatsvinden.’ Om dat te bereiken zullen toezichthouders naar eigen inzicht moeten bekijken welke spandoeken wel en niet veilig opgehangen zijn. Het spandoek wordt beoordeeld of het stevig bevestigd is, hoog genoeg hangt en of hulpdiensten een goede doorgang hebben.