Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2011

Geen politieactie tegen zondagspost

LISSE – De politie komt niet in actie wanneer reclamedrukwerk op zondag bezorgd wordt. Dit antwoord kreeg fractievoorzitter Marius Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) van burgemeester Corrie Langelaar tijdens de gezamenlijke vergadering van de commissies Ruimte en Infrastructuur en Maatschappij en Financiën op woensdag 19 januari.

Nieuwenhuis liet weten dat in zijn wijk reclamedrukwerk op de zondag werd gebracht. ‘De bevolking vindt dat niet passend. Verbiedt de algemene plaatselijke verordening (APV) dit?’ Langelaar informeerde: ‘We hebben daar in de APV niets over staan en als gemeente kunnen we er niets mee. De politie kan eventueel terugvallen op artikel 6 van de Zondagswet, maar dan moet er echt sprake zijn van heel veel overlast. In zo’n geval zou je de politie moeten bellen en vragen of de politie optreedt. Ik weet echter wel bijna zeker dat de politie niet zal komen naar aanleiding van de klacht dat iets op zondag in de brievenbus gestopt wordt.