Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

CJG van start

LISSE – Het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is vanaf eind maart gevestigd in het gebouw De Bolster (Grachtweg 30). Dinsdag 15 februari verzorgden wethouder Adri de Roon (D66) en CJG-coördinator Mirjam de Jong een rondleiding door de in aanbouw zijnde kamers.

Het CJG is de vraagbaak voor ouders en hun kinderen van 0 tot 23 jaar. Organisaties als het consultatiebureau, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk en het opvoed adviespunt komen in hetzelfde gebouw te zitten en werken met elkaar samen. Hierbij wordt streng gelet op de privacy van de cliënten, verzekert De Jong: ‘We kunnen niet zomaar in elkaars papieren kijken. Als dit noodzakelijk is, wordt hieraan voorafgaand altijd goedkeuring gevraagd van de betreffende persoon.’

Het pand ademt rust uit; dat komt mede door het gebruik van de brede gangen en de vele ramen. Op strategische locaties in het gebouw staan parkeerplekken: niet voor auto’s, maar voor kinderwagens en buggy’s. De Jong is trots: ‘Doel van het samenwerken is dat we een laagdrempelige zorg krijgen voor ouders met hun kinderen. Zo kunnen we kleine vragen snel oplossen en hoeven we niet te werken met wachttijden. Dat is de kracht van het samenwerken.’ De Roon vult aan: ‘Het CJG is dus niet alleen voor de “moeilijke gevallen”, maar vooral ook voor de gewone mensen met eenvoudige opvoedingsvragen zoals bedplassen.

De verhuizing van de verschillende instanties naar De Bolster vindt plaats op 21 maart. De officiële opening van het CJG gebeurt op 25 mei; dit om in de tussenliggende periode eerst de mogelijke kinderziektes op te lossen. Het CJG is geopend van maandag tot en met vrijdag tijdens werkuren. Voor meer informatie: www.cjglisse.nl.