Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Reorganisatie hulporganisaties

LISSE – Om de zorg voor jeugd en gezinnen beter te stroomlijnen, wordt een aantal maatschappelijke organisaties samengevoegd dan wel opgeheven. Het college van burgemeester en wethouders liet dinsdag 15 februari weten het advies van het JSO, expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding, te volgen.

Doel van deze reorganisatie is ervoor te zorgen dat een en ander beter georganiseerd wordt. Zo is volgens het onderzoek het niet wenselijk en onnodig om naast een Zorgnetwerk en een CJG-overleg ook een Signaleringsoverleg te handhaven. Ook het functionereen van het Signaleringsoverleg kan beter. Wethouder Adri de Roon (D66) informeerde: ‘Het zorgnetwerk en het signaleringsoverleg kunnen worden samengevoegd in één gezamenlijk zorgnetwerkoverleg. Momenteel hebben we drie Zorg Advies Teams (ZAT’s), die zich richten op respectievelijk kinderen tussen 0 en 4 jaar, 4 tot 12 jaar en 12 tot 19 jaar. De leerlingen van de scholen waar wat mis mee is worden in dat ZAT besproken We kijken hoe we dat kunnen vereenvoudigen, maar laten de ZAT’s in de huidige vorm nog even bestaan. Eerst laten we het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin, JD) even settelen en functioneren. Dan bekijken we of we doorgaan met de ZAT’s of dat we deze vervangen.’