Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Sanitaire unit in jachthaven

LISSE – De jachthaven van Lisse krijgt eindelijk een sanitaire unit; dit tot grote vreugde van de leden van Watersportvereniging Lisse, die hier al jaren om roepen. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 15 februari in te stemmen met de komst van dit toilet: de huidige voorzieningen van de jachthaven voldoen al lang niet meer aan de wensen en voorschriften die gelden voor de vaarrecreatie.

Sinds 1 januari 2009 is namelijk het lozen van afvalwater (toiletwater) vanaf pleziervaartuigen niet meer toegestaan en jachthavens hebben de zorgplicht om erop toe te zien dat passanten en booteigenaren zich houden aan de voorschriften. Met adequate, schone en goed bereikbare sanitaire voorzieningen worden de bootgebruikers gestimuleerd om ervan gebruik te maken, zodat het afvalwater niet illegaal geloosd wordt.

De watersportvereniging Lisse heeft de gemeente een financiële tegemoetkoming gevraagd van 52.586 euro om de nieuwe kunststof sanitaire unit centraal op het jachthaventerrein te kunnen plaatsen. De gemeente is bereid 40.000 euro bij te dragen en gaat ervan uit dat de watersportvereniging zelf voor het aanvullende benodigde bedrag kan zorgen.