Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Gokkers welkom in Lisse

LISSE – De Nachtegaal mag een speelautomatenhal openen. Het college van burgemeester en wethouders zal de uitbaters geen strobreed in de weg leggen en stelt de gemeenteraad voor om de nieuwe speelautomatenverordening Lisse 2011 vast te stellen. Wethouder Adri de Roon (D66) lichtte dinsdag 15 februari het standpunt van het college toe.

Tot nu toe was het onmogelijk om een dergelijke speelhal, wat overigens geen casino is maar een ruimte met gokkasten, in Lisse te exploiteren. Het college werkt echter mee aan het principeverzoek van De Nachtegaal, ‘gezien de aard van het verzoek, de voorwaarden die De Nachtegaal wil treffen en de locatie. Te meer omdat het treffen van deze voorziening past in de invulling van onze toekomstvisie, zoals andere functies in de randgebieden van Lisse, passende uitgaansgelegenheden en het creëren van meer toerisme buiten het bollenseizoen.

De Roon liet weten: ‘We vinden dat er in Lisse maximaal twee speelhallen mogen komen, met de nodige randvoorwaarden weliswaar. Er bestaat een risico op kansspelverslaving, maar de GGD adviseerde om een actief preventiebeleid te voeren om dit soort verslaving te voorkomen. Daarom komen er onder meer gokverslavingspreventiefolders te liggen in de speelautomatenhal zelf, moeten bezoekers minimaal 18 jaar zijn en zal er deskundig personeel aanwezig zijn.’

De wethouder vindt een speelautomatenhal niet ‘vies of verderfelijk’. ‘We hadden het principeverzoek ook kunnen weigeren, maar vonden hier onvoldoende reden toe. Er is met de komst van een speelautomatenhal zeker geen verhoogd risico van kansspelverslaving, al kun je het niet uitsluiten.’ Als de gemeenteraad de verordening vaststelt, wil De Nachtegaal zo spoedig mogelijk starten met de bouw van de speelautomatenhal. Daarvoor moet het bedrijf een vergunning aanvragen; in die vergunning wordt het maximum aantal te plaatsen gokkasten geregeld. De regels hiervoor worden door de gemeente nog nader uitgewerkt.