Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Doorbraak voor noordelijke ontsluiting

STREEK – “Voor 2020 moet de noordelijke routeverbinding N205 – N206 met de aansluiting naar de A4 er liggen.” Deze verwachting uitte Leendert de Lange, portefeuillehouder van Holland Rijnland op woensdag 16 februari. Dit is volgens hem niet te optimistisch, aangezien op deze dag alle betrokken overheden tot een akkoord kwamen om deze infrastructurele verbetering te realiseren.

Zowel de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, maar ook Holland Rijnland en de betrokken gemeenten Kennemerland, Haarlemmermeer en de stadsregio Amsterdam bereikten een akkoord om grofweg 2/3de van de benodigde 124 miljoen euro voor deze noordelijke ontsluiting bijeen te brengen. In de komende jaren zullen deze partijen ook overleg voeren met de rijksoverheid om het resterende bedrag van deze instantie vergoed te krijgen.

De Lange was enthousiast en liet weten dat de gemeenten die deel uitmaken van Holland Rijnland 12,5 miljoen euro hebben gereserveerd en de provincie Zuid-Holland 20 miljoen euro. Alle betrokken regionale partijen hebben toegezegd een inspanningsverplichting te realiseren voor de rest van het door hen op te hoesten bedrag (circa 50 miljoen euro). ‘Holland Rijnland heeft het eerste bod van 12,5 miljoen euro gedaan en met deze overeenkomst maken we meters in dit dossier. Voor 2020 moet de noordelijke verbinding er liggen.’