Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 maart 2011

Moeder der Bokken krijgt fruitmand

VOORHOUT – Dat carnaval veel meer is dan hossen, polonaise en bier drinken, bewijzen de jeugdmedewerkers van de Bokken. De afgelopen week bezochten zij tientallen zieke of alleenstaande senioren om hen te verblijden met een bloemetje en een fruitmand.

Een van de blij verraste ontvangers was Leida Meeuwenoord (78), die al enkele jaren kwakkelt met haar gezondheid. Vanaf het begin was zij betrokken bij de carnaval en de jeugd en hierdoor kreeg ze de geuzennaam: ‘Moeder van de Bokken’. Door haar gezondheidsproblemen is het voor haar lastig om de carnavalsactiviteiten nog te bezoeken, maar als Leida niet naar het carnaval komt, dan komt het carnaval naar Leida, zo oordeelden de jeugdmedewerkers.

Met grote en blij verraste ogen heette Meeuwenoord de jongeren zaterdag 26 februari welkom. ‘Willen jullie een bakkie doen of wil je meteen een biertje?’ vroeg ze gastvrij. Ze nam de fruitmand en het bloemetje geroerd in ontvangst. ‘Ik vind dit heel lief van jullie en het is een hele eer om deze fruitmand als eerste te krijgen.’ De komende week bezoeken de jeugdmedewerkers nog vele senioren om hen eenzelfde geste te overhandigen. In voorgaande jaren deden zij dat op de carnavalszondag, maar nu gebeurt het enkele dagen eerder. Immers, zondag 6 maart zijn de jeugdmedewerkers volop actief voor de kindermiddag die van 13:15 uur tot 15:00 uur plaats vindt in het Wapen van Voorhout. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn dan van harte welkom.