Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 maart 2011

Workshops voor cultuur

LISSE – Een bijeenkomst voor instellingen die zich bezig houden met kunst en cultuur vindt plaats op dinsdag 12 april. Samen met scholen, bedrijven en de bibliotheek overleggen de vertegenwoordigers over de nog te maken gemeentelijke nota Zicht op Cultuur. Maandag 28 februari stelden de leden van de commissie Culturele Zaken de definitieve datum vast.

Op de bewuste avond, die om 20:00 uur van start gaat, worden na een introductie vna wethouder Adri de Roon (D66) vier workshops aangeboden. De thema’s zijn: ‘Actieve en passieve deelname van instellingen en de gemeente aan cultuur’, ‘Hoe kan het culturele veld optimaal bijdragen aan cultuureducatie?’ Hoe kunnen culturele instellingen onderling meer samenwerken, maar ook met het bedrijfsleven of jongereninstellingen?’ en ‘Wat is nodig om instellingen meer als commerciele ondernemingen te laten functioneren?’

Met deze bijeenkomst helpen de deelnemers om het cultuurbeleid voor de jaren 2012 – 2016 tot stand te laten komen. Aangezien hier ook financiele middelen mee gemoeid zijn, zullen ongetwijfeld veel organisaties hun steentje bij willen dragen. Commissielid E. Waerts liet weten: ‘Je moet tijdens deze bijeenkomst heel duidelijk zijn, wat je als gemeente wilt. Want uiteindelijk komen de mensen voor het geld.’ Frank Schermer Voest vulde aan: ‘De vorige keer kwam er heel weinig uit deze bijeenkomst. Het moet inderdaad niet klungelig in elkaar zitten.’ Alleen de verenigingen en stichtingen die uitgenodigd worden, mogen op 12 april deelnemen aan de workshops.