Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 mei 2011

Tweelaags parkeergarage mogelijkheid voor Raadhuispleinproject

LISSE – Het bedrijf Horsman Bouwbedrijf B.V. krijgt toestemming van het college van burgemeester en wethouders om nieuwe ontwikkelingen door te voeren voor het project Raadhuisplein. Zo komen er appartementen, wordt het kerkelijk centrum De Voorhof nieuw gebouwd en geïntegreerd in het totale gebouw en komen er bedrijfsruimtes. Daarnaast wordt de supermarkt Digros verplaatst naar het Raadhuisplein en komt daaronder een parkeerkelder voor 150 auto’s. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte deze plannen dinsdag 26 april bekend en liet weten nog een extra wens te hebben, het is aan de gemeenteraad om hierover een eindoordeel te geven.

Al eerder was uitgelekt dat de geplande bioscoop niet meer voorkomt in de plannen van het Raadhuisplein-gebied; dit idee wordt opgenomen in de realisatie van het cultureel centrum. Tijdens de besprekingen over het Raadhuispleinproject viel ook het oog op de nabijgelegen Digros en ontstond het idee om die supermarkt naar de overkant te verplaatsen. ‘Zo kunnen we die lelijke plek bij ’t Vierkant herontwikkelen’, aldus Brekelmans.

De wethouder zag de verhuizing van de supermarkt naar het Raadhuisplein wel zitten en gaf aan eveneens een voorstander te zijn van een tweede laag voor de parkeergarage. ‘Hier moet op z’n minst een politiek besluit over vallen. Je bedient met die extra 150 plaatsen het dorp er toch tientallen jaren mee.’ Aangezien een extra parkeerlaag de wens van de gemeente zou zijn, zal ook het dorp er zelf voor moeten opdraaien. Is dat wel mogelijk in de huidige moeilijke economische tijden? Brekelmans denkt van wel: ‘Van de Nuon-gelden kan eventueel vier miljoen worden ingezet, maar dat is aan de gemeenteraad. Overigens heeft het college nog niet het besluit genomen om het voorstel van de tweede parkeerlaag aan de gemeenteraad voor te stellen.’

Momenteel voert de gemeente onderhandelingen met Dirk van den Broek (overkoepelende organisatie van de Digros) over de toekomstplannen voor de huidige locatie van de supermarkt. Wil Van den Broek op deze plek appartementen bouwen, net zoals bijvoorbeeld onlangs in Noordwijk-Binnen is gerealiseerd? Brekelmans wilde niet met al te veel details naar buiten komen, maar liet wel weten: ‘We streven naar een gevel die lijkt op De Witte Zwaan, zoals die vroeger in Lisse stond. Ook moet het nieuwe pand een verrijking worden voor ’t Vierkant. Wat er achter de gevel komt, daar kan ik nog geen uitspraken over doen.’