Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 juli 2011

Drank mag

LISSE – In delen van het dorp is het weer toegestaan om in het openbaar drank te gebruiken. Dit blijkt uit de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) die dinsdag 21 juni door het college werd vastgesteld.

Voorheen was de gehele gemeente Lisse aangewezen als gebied waar het verboden is alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken flesjes en blikjes met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Dit bleek echter in strijd met de wetgeving. In overleg met de politie heeft de gemeente nu speciale locaties aangewezen waar alcohol in het openbaar niet meer genuttigd mag worden. Het gaat hierbij om het gebied Centrum en daarnaast onder meer schoolpleinen (met een straal van 100 meter), parken en parkeerterreinen. Ook in het Keukenhofbos en op de gehele dijk langs de Ringvaart blijft het verboden om alcohol te nuttigen.