Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 juli 2011

Filosofisch bier proeven

VOORHOUT – Gratis bier drinken in een café: wie wil dat niet? De meesterbrouwer Gerard van den Broek van de bierbrouwer Hertog Jan heeft twee speciaalbieren gebrouwen op basis van oude, welhaast vergeten recepten. Tot en met 31 juli bezoekt hij de top tien van café’s waar Hertog Jan bier wordt geschonken en vraagt aan de mensen welk bier zij het lekkerst vinden. Aan de hand van de totaalscore wordt een keuze gemaakt welke biersoort in productie wordt genomen: Hertog Jan X of Hertog Jan Y.

In café Boerhaave zijn woensdagavond alleen maar lachende gezichten te zien, terwijl er op de tafels enkel bierflesjes staan. Na een toelichting van Van den Broek mogen de gasten uitgebreid de beide biervarianten nuttigen om zich een grondig en goed doorwrocht oordeel te kunnen vellen. Waar de ene biervariant (X) gekenmerkt wordt als ‘bitter blond’, is de ander (Y) juist iets zoeter van smaak en amberkleurig. Terwijl de gasten zich het bier goed laten smaken, mengt de meesterbrouwer zich onder hen en deelt zijn filosofische wijsheden uit: “Alcoholvrij bier is als een beha aan de waslijn: het beste is er uit.”

Op dit moment is Y licht favoriet: 60% van de respondenten hebben voor dit bier gekozen. Op 31 juli wordt de winnaar officieel bekend gemaakt. Voor meer informatie: www.hertogjan.nl/deproeverij.